Počelo snimanje filma o Savi Šumanoviću

Filmska ekipa Ramonda production predvodjena rediteljem, prof. Draganom Elčićem i direktorom fotografije, prof. Radetom Vladićem, započela je snimanje dokumentarnog filma o velikom srpskom slikaru Savi Šumanoviću.
Krajem avgusta navršava se 80 godina od smrti jednog od najtalentovanijuh srpskih umetnika 20.veka. Ovaj nesvakidašnji umetnički film će, "igrom" slike, svetla i zvuka, dočarati kako se daroviti umetnik veličanstvenim slikama obasjanim svetlošću, borio protiv mračnih senki koje su pratile njegovo umetničko stvaralaštvo da bi ga na kraju povele u smrt i slikarevo vasksenje.
Radni naslov filma je SVETLOST I SENKE (LOW KEY).

FIlm se radi u produkciji Ramonde i uz podrsku fondacije FOREVER FRIENDS iz Beograda i gospodje Ive Babović upraviteljice Fondacije, u saradnji sa Galerijom "Sava Šumanović" iz Šida.

O nama

RAMONDA PRODUCTION je filmska kuća iz Beograda koja proizvodi filmove svih žanrova. Iza produkcije stoji grupa časnih umetnika i filmskih poslenika kojima je uzvišeni cilj stvaranje umetničkih dela proverene trajne istorijske i kulturne vrednosti.

Kontakt

Ramonda Production
Ljubiše MIodragovića 73d, 11000 Beograd
ramonda.production@gmail
Izrada Sajta Alpha Media
Copyright ©
2024
Ramonda Production
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram