Veličanstvena predstava na otvorenoj sceni "NA OGNJIŠTIMA PREDAKA"

Veličanstvena manifestacija posvećena 162. godišnjici povratka Kadića na vjekovna ognjišta, u organizaciji Bratstva Kadić i Produkcije Ramonda, održana je sinoć na Bovanu Kadića kod Danilovgrada.
Po ideji gospodina Žarka Pavlovića i blagoslovu blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija ovaj program osmišljen je pre 20 godina, ali spletom različitih okolnosti nije ugledao svetlost dana do sada.

Nakon opela stradalim Kadićima i uvodne besede Njegovog Visokopreosveštenstva Mitropolita Joanikija pred mnogobrojnim narodom stihove o Kadićima govorili su pesnici Matija Bećković i Blagoje Baković. Dramski program izveli su glumci Sonja Jauković, Aleksandar Dunić i Nebojša Kundačina i guslari Slavko Jeknić i Maksim Vojvodić. Srcem za Kadiće pevala je Danica Crnogorčević.
Reditelj manifestacije bio je prof. Dragan Elčić, a producent i pokrovitelj Žarko Pavlović koji je sinoć odlikovan najvišim priznanjem Mitropolije crnogorsko-primorske za dobročinstvo koje je pokazao gradeći manastir Svetog Dimitrija ispred kog je i izvedena svečanost. Direktan prenos u organizaciji RAMONDA PRODUCTION prenosila je TV Adria za Crnu Goru i Srbiju, RTV Nikšić, a odložene prenose preuzele su RTRS, Balkan TV Novi Sad i srpske televizije iz Amerike i Australije.

O nama

RAMONDA PRODUCTION je filmska kuća iz Beograda koja proizvodi filmove svih žanrova. Iza produkcije stoji grupa časnih umetnika i filmskih poslenika kojima je uzvišeni cilj stvaranje umetničkih dela proverene trajne istorijske i kulturne vrednosti.

Kontakt

Ramonda Production
Ljubiše MIodragovića 73d, 11000 Beograd
ramonda.production@gmail
Izrada Sajta Alpha Media
Copyright ©
2024
Ramonda Production
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram